Ważne :
Przed wstawianiem zdjęć najlepiej je zmniejszyć poniżej 1OO KB
Do tego służą programy np. Microsoft Office Picture Manager , dostępny w XP
Wstawianie zdjęć z hostingu http://imageshack.us/
Hosting jest sprawdzony i dokładny. Zdjęcia z czasem nie znikają , jak dzieję się to w przypadku innych hostingów. Polecam go, ponieważ sama z niego korzystam i jestem zadowolona. Instrukcja zrobiłam sama , dlatego nie zgadzam się na kopiowanie bez mojej zgody. Napisana jest prostym językiem, a nie informatycznym.
Instrukcja obsługi:
1.Otwieramy wyżej wymieniony link czyli klikamy na niego
2.Pokażę się tabelka
3.Należy odszukać napis „Browse..”, na który klikamy , otworzy się nowe okno
4.Należy odszukać zdjęcie zapisane na twardym dysku w naszym komputerze, przypominam ,że zdjęcie musi być odpowiednio zmniejszone (o:
5.Klikamy dwa razy na wybrane zdjęcie lub raz i na napis otwórz w otwartym oknie
6.Zdjęcie zostanie przekazane do hostingu
7.Będzie to widoczne w okienku , pokażę się opis zdjęcia lub jego nr w zależności jak był zapisany na twardym dysku.
8.Klikamy na start upload i czekamy aż ukażą się kody (o;
9.Na forum i na blogi obowiązują inne kody.
10.Skopiować należy cały kod nie urywając go , najlepiej kliknąć dwa-trzy razy by kod się podświetlił wtedy należy za pomocą myszki – prawym guzikiem kliknąć na podświetlony kod i użyć napisu „skopiuj” , wtedy zapamiętany kod należy wkleić w danym poście – używamy prawego guzika myszy i używamy napisu „wklej”
11.Opis kodów
- Thumbnail for Websites – odpowiedni do wstawiania na blog, zdjęcie ukażę się jako miniaturka. Odpowiedni jest też dla Forum „NASZE - HAFTY”
- Thumbnail for forums 1 - odpowiedni do wstawiania na różnego rodzaju fora, zdjęcie ukażę się jako miniaturka
- Thumbnail for forums 2 – tak samo jak kod powyżej
Nieco niżej w hostingu pod zdjęciem kody oznaczają :
- Hotlink for forums 1 – nadaję się do wstawiania zdjęć w oryginalnym rozmiarze na różne fora.
- Hotlink for forum 2 – nadaję się do wstawiania zdjęć w oryginalnym rozmiarze na różne fora
- Hotlink for Websites - nadaje się do wstawiania zdjęć w oryginalnym rozmiarze na blogi , aukcje – i na forum „NASZE – HAFTY ‘’
Życzę powodzenia , polecam ćwiczyć i ćwiczyć a na pewno się uda.
c.d.n