Przejdź do zawartości

Wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna forumZaloguj Zarejestruj FAQ Szukaj

Tworzenie konta,albumu oraz dodawanie plików

Kurs tworzenia albumów oraz umieszczania w nich zdjęć

Moderator: sabi

Odpowiedz

reklamy jako komentarze

Postprzez Grynia Wt sie 05, 2008 8:41

Co zrobić żeby nie zamieszczano reklam jako komentarzy do naszych prac w galerii Haftów Polskich?
http://grynia1.fotosik.pl/
Grażyna
Grynia

Postprzez hafty Pn sie 11, 2008 15:08

Proszę przekazywać to Pani Sabinie, a ona się ze mną skontaktuje i będziemy na bieżąco je usuwać :)
Co do wielkości kont .. ich pojemność została dwukrotnie zwiększona niż miało to miejsce wcześniej, także można śmiało korzystać :)
hafty
Administracja

Postprzez aka76 Cz wrz 04, 2008 14:38

Trudno się zalogować do "Galerii" - jak już wcześniej wspominała jedna z Forumowiczek. Albo wyskakuje na powrót okno logowania , albo strona główna, albo komunikat że "dostęp do konta tymczasowo zablokowany". Próbowałam się logować od 2 miesięcy co jakiś czas, na komputerze w domu, a pracy, u mamy .... i nic . Za każdym razem to samo. Hasło i login wpisywałam poprawnie.
aka76

Postprzez sabi Cz wrz 04, 2008 14:41

Mnie też ostatnio coś odrzuca, mam dwa konta i na jednym i na drugim to samo, każe się logować od nowa, bez skutku
blog książkowy Sabinkowe czytanie,w obłokach bujanie...
blog robótkowy Sabinkowe krzyzyki,papiery i nitki..
sabi

• Strona WWW

Postprzez hafty Pt wrz 05, 2008 10:25

Dość ciekawa sprawa. z tego względu, że osobiście testowałem to na kilku komputerach i bez problemu się loguję na konta, zakładam nowe itp.
Niech Panie sprawdzą czy włączone jest akceptowanie cookies w przeglądarkach Pań. Jakich przeglądarek Panie używają ?
hafty
Administracja

Postprzez sabi Pt wrz 05, 2008 11:55

Było dobrze, jakiś czas temu się logowałam i było ok , pamiętał więc wchodziłam bez problemu.
Teraz pokazuje "witaj Sabi" i zamiast zalogować do końca to mi pokazuje spowrotem logowanie.
Przeglądarkę mam ciągle tę samą.
Windows Internet Explorer
sabi

• Strona WWW

Postprzez barber N gru 28, 2008 17:59

Ciekawa jestem ,czy ktoś wie (może p.Piotr?) jak się sortuje, układa ,przekłada wg własnej koncepcji zdjęcia w albumach galerii HP.Wiem ,że jest taka opcja, ale nie wiem jak z niej korzystać.
Pozdrawiam, miłego dnia.
BASIA
Obrazek

http://picasaweb.google.com/basiakasia26
http://basia-kasia26.fotosik.pl/alb
barber

Postprzez sabi N gru 28, 2008 20:45

Pani Basiu tu jest wcześniejsza wypowiedz Pana Piotra

cyt."Jeżeli jest Pani zarejestrowanym użytkownikiem w galerii (proces rejestracji przedstawiony krok po kroku u góry) wówczas tworzenia albumu przebiega następująco :
Z lewej strony z admin menu wybieramy "Utwórz/Uporządkuj moje albumy", a następnie klikamy w przycisk NOWY. Utworzy się domyślnie nazwany album. W polu edycyjnym (poniżej -> wyświetlona będzie w nim nazwa owego albumu) nadajemy mu własny tytuł. Po dokonaniu owych czynności klikamy w ZASTOSUJ ZMIANY.System zapyta czy jesteśmy pewni, ze chcemy zmienić zastosować owe zmiany. Klikamy tak. Wyświetli się informacja "Tworzę album xxx " (xxx - nazwa naszego albumu). Przechodzimy dalej klikając w KONTYNUUJ. Tak oto utworzyła Pani album.
Przystępujemy do umieszczania naszych prac w owym albumie. Klikamy w DODAJ PLIKI (górne menu obok MOJE ALBUMY i WYLOGUJ [xxx] ).
Jeżeli chcemy dodać plik znajdujący się na naszym komputerze klikamy w PRZEGLĄDAJ i odnajdujemy owy plik na naszym dysku twardym. Jednorazowo można dodać 5 plików z naszego komputera oraz 5 plików umieszczonych na jakimś serwerze (adres URL ) . Po wybraniu ścieżki dostępu do pliku klikamy w KONTYNUUJ. Wyświetlona zostanie informacja " xxx prawidłowo przesłanych plików. Proszę kliknąć na 'Dalej' aby dodać pliki do albumów."
Teraz przystępujemy do opisu naszej pracy. Nadajemy jej temat, wybieramy album do którego ma ona zostać "włożona" itp. Po wpisaniu informacji przechodzimy dalej poprzez KONTYNUUJ. Jeżeli wszystko zrobiliśmy poprawnie zobaczymy komunikat: "Poprzedni plik został prawidłowo umieszczony.Wstawianie plików do albumów zakończyło się powodzeniem."
I tak oto utworzony został album oraz umieszczono zdjęcie. Jeżeli chcemy dodać zdjęcie bez tworzenia nowego albumu wystarczy przeskoczyć do części odnośnie dodawania pliku.
To tylko tak skomplikowanie wygląda, ale jest nad wyraz proste ...."

ja porządkuję w ten sposób:
wchodzę w : utwórz , uporządkuj moje albumy tutaj powstają lub zostają usuniete moje albumy [ nadajemy im nazwy, bądz je usuwamy]

Następnie wchodzę :w moje albumy
Pokazują się tam nasze albumy ,a pod nimi funkcje : usuń, właściwości, edytuj pliki
:arrow: usuń - usuwa album
:arrow: właściwości , można tu aktualizować album, ogólne jego ustawienia jak i uprawnienia dla albumu
:arrow: edytuj pliki - tutaj może Pani posortować zdjęcia, usunąć zbędne komentarze, usunąć liczby odwiedzin itp.

Nie wiem czy o to Pani chodziło?????
Jeśli nie wystarczy Pani taka odpowiedź po przerwię świąteczno-noworocznej wróci Pan Piotr i pewnie odpowie na Pani pytania.
Pozdrawiam
sabi

• Strona WWW

Postprzez barber N gru 28, 2008 22:01

Mnie chodzi o to czy można poprzestawiać kolejność zdjęć w utworzonych już wcześniej albumach.Według takiej kolejności jakiej się chce ,nie wg daty wstawienia, czy też innych schematów. Bo jak przyciskam sortuj zdjęcia to
wyskakują adresy i jest napis po angielsku. Bo też chyba nie trzeba skasować starego albumu i od nowa wstawiać zdjęcia w innej kolejności.
No cóż nie jest to takie ważne ale jestem ciekawa.
Pozdrawiam, miłego dnia.
BASIA
Obrazek

http://picasaweb.google.com/basiakasia26
http://basia-kasia26.fotosik.pl/alb
barber

Re: Tworzenie konta,albumu oraz dodawanie plików

Postprzez jaga73 Pt cze 04, 2010 17:58

witam chcę wstawić zdjęcia do galeri to gdzie muszę wejść ,bo coś zacmiło mnie :?:
I czy to dobrze zrobiłam z poniższym :?: Obrazek
IRENA
http://picasaweb.google.com/116209055519592378421/MojePrace#
Obrazek
jaga73

Re: Tworzenie konta,albumu oraz dodawanie plików

Postprzez sabi Pt cze 04, 2010 18:14

Jest galeria haftów, a zdjęcie wstawione prawidłowo (O:

viewforum.php?f=7
sabi

• Strona WWW

Poprzednia strona

Odpowiedz

Powrót do Galeria prac na stronie Haftów Polskich